Nenašli jste, co potřebujete? Napište nám: info@atelierumeni.cz

Relaxační malování podle čísel

Relaxační malování podle čísel je v posledních letech velmi oblíbené u všech věkových kategorií.

Malí umělci (cca od 8 let – malování podle čísel JUNIOR), dospělí i senioři, ti všichni mohou najít relax u této jednoduché činnosti, která zároveň přináší nádherné výsledky – malování podle čísel.

Pro některé se tento koníček stal opravdu velkým koněm a mají za sebou už několik desítek vymalovaných obrázků.

Začněte s malováním podle čísel i Vy, je to opravdu jednoduché. 

 

 

 


 

Jak malovat podle čísel krok za krokem:

1. Vyberte si motiv z naší nabídky Malování podle čísel – na výběr je z mnoha témat – příroda, umění, města, zvířata atd. 

Rozbalte balení, ve kterém najdete zpravidla tento materiál: vypnuté plátno na rámu s předtištěným vzorem; jednotlivé odstíny barev v malých plastových kalíšcích; štětce; papírovou předlohu, která Vám bude sloužit jako nápověda v případě, že nemůžete dobře přečíst z plátna číslo a nakonec také sadu na zavěšení (kovové háčky). Pokud se chystáte malovat více děl na plátně, může se Vám hodit také malířský stojan, díky kterému vznikající dílo dobře uvidíte a nebude třeba se nad něj neustále sklánět. 

2. Připravte si vše potřebné.

Než si nachystáte samotné plátno, zakryjte si pracovní plochu podložkou (třeba ubrusem) pod barvy. Dále si připravte vodu na umývání štětců, hadřík na jejich vysoušení a předlohu s barvami.

3. Začněte otevřením prvního kalíšku a jednoduše najděte číslo uvedené na lahvičce na předtisku a začněte vymalovávat stejně očíslované plošky.

4. Barvu není třeba ředit vodou, stačí jen štětcem nanášet odstín na dané místo. Nanášejte dostatečné množství barvy tak, abyste místo zaplnili. 

5. Jakmile dokončíte jeden odstín, lahvičku pečlivě uzavřete, jinak hrozí vyschnutí barvy. Pokračujte takto až do úplného dokončení díla.

6. Plátno je napnuté na dřevěném podrámu, můžete ho pověsit na určené místo okamžitě po domalování – akrylové barvy zasychají velmi rychle.

7. Můžete si také nechat celý obrázek zarámovat do rámu, případně vložit do rámečku vhodného rozměru.