Nenašli jste, co potřebujete? Napište nám: info@atelierumeni.cz

PanPastel – Malujte pastelem jako barvou

Už jste slyšeli o malování pastelem jako barvou? Tento jedinečný zážitek Vám umožní právě profesionální pastely PanPastel, které jsou balené do unikátních plastových „dortových“ kalíšků (pánví). Speciální vlastnosti barev PanPastel dovolují míchat a nanášet suché barvy stejným způsobem, jako byste nanášeli tekuté barvy. Na rozdíl od klasických tekutých barev je však není nutné nijak vlhčit ani čekat na jejich zaschnutí. 

Ponořte se s námi do úžasného světa pastelů!

PanPastel nabízí až 92 vysoce pigmentovaných barev. Můžete je u nás zakoupit hned v několika různých sadách. Barevná škála zahrnuje 20 čistých barev (tzv. pure), 20 světlých odstínů (tints), 20 tmavých odstínů (shades) a 20 extra tmavých odstínů (extra darks). Dále existují také menší sady s metalickými barvami, perleťovými barvami a médii.

 

 

Všechny barvy PanPastel jsou vyráběny pomocí jedinečného výrobního procesu, který vyžaduje minimální množství pojiv a plnidel, vznikají tak bohaté, ultraměkké a skvěle mísitelné barvy.

Každá barva PanPastel je nabitá pigmenty v umělecké kvalitě pro nejkoncentrovanější možné barvy. Každý pastel má vynikající stálost vůči světlu a je plně vymazatelný. Jedinečným způsobem lze PanPastel také míchat dohromady a vytvářet tak úplnou paletu malby.

Každý kalíšek obsahuje o 40 % více materiálu než průměrná tvrdá nebo měkká pastelová tyčinka. To umožňuje alespoň 45krát lepší pokrytí než u pastelové tyčinky. Pastely jsou baleny tak, aby chránily barvy, udržovaly je oddělené a čisté během procesu práce nebo při přepravě. Kalíšek je uzavřený pomocí bezpečného závitu, což usnadňuje ukládání a organizaci barev.

 

Pro práci s barvami PanPastel můžete využít řadu nástrojů Sofft Tools and Applicators (měkké nástroje a aplikátory) houbičky.

Výhody těchto úžasných pastelů najdete především v tom, že:

  • výrazně snižují čas přípravy,
  • nevyžadují žádná rozpouštědla, vodu ani jiná média,
  • jsou mazatelné,
  • nepoškodí jemné papíry,
  • jsou kompatibilní s dalšími médii,
  • vytvářejí čistší a příjemnější pracovní prostředí.

A jak se používají? 

  1. Přejeďte 13krát krouživým pohybem po povrchu pánvičky měkkou houbičkou Sofft Tool. Tip: Přejetím povrchu pánve vícekrát, než je nutné, se vytvoří nadbytečný prach.
  2. Naneste barvu na papír nebo jiný podklad. Podle potřeby naneste znovu barvu na houbičku.
  3. Míchejte barvy tak, aby vznikly lehké přechody. Poznámka: Platí tradiční pravidla míchání barev, např. nepřemíchejte barvy, abyste se vyhnuli „bahnu“.
  4. Skvělým způsobem, jak používat barvy PanPastel, je jejich užití jako podkladu pro další malbu tekutými pastely nebo smíšenými médii.
  5. Měkké houbičky Sofft Tools čistěte mezi užíváním různých barev otřením o suchou papírovou utěrku. Stejně tak, pokud je povrch pánvičky znečištěn jinou barvou, vyčistěte jej setřením čistou měkkou houbou nebo papírovou utěrkou.
  6. Barvy PanPastel jsou plně mazatelné jakoukoli gumou, lze tak snadno provést opravy.