Nenašli jste, co potřebujete? Napište nám: info@atelierumeni.cz

PanPastel – Malujte pastelem jako barvou

Už jste slyšeli o malování pastelem jako barvou? Tento jedinečný zážitek Vám poskytnou profesionální pastely PanPastel, které jsou balené do unikátních plastových "dortových" pánví. Speciální vlastnosti barev PanPastel dovolují míchat a nanášet suché barvy, tak jako byste nanášeli tekuté barvy.

PanPastel nabízí až 92 vysoce pigmentovaných barev. Barevná škála zahrnuje 20 čistých barev (Pure) 20 světlých odstínů (Tints), 20 tmavých odstínů (Shades), 20 extra tmavých odstínů (Extra darks), plus 6 metalických barev, 6 perleťových barev a 5 médií.

 

 

Všechny barvy PanPastel jsou vyráběny pomocí jedinečného výrobního procesu, který vyžaduje minimální množství pojiv a plnidel, což má za následek bohaté, ultraměkké a super mísitelné barvy.

Každá barva PanPastel je nabitá pigmenty v umělecké kvalitě pro nejkoncentrovanější možné barvy. Každý pastel má vynikající stálost vůči světlu a je plně vymazatelný. Jedinečným způsobem lze PanPastel také smíchat dohromady a vytvořit tak úplnou paletu malby.

Každá pánev obsahuje o 40% více materiálu než průměrná tvrdá pastelová nebo měkká pastelová tyčinka, což poskytuje nejméně 4-5krát větší pokrytí než tyčinky. Barvy jsou zabaleny tak, aby chránily barvy, udržovaly je odděleně a čistě během procesu práce nebo při přepravě. Pánev se bezpečně závituje, což usnadňuje ukládání a organizaci barev.

 

Pro práci s barvami PanPastel využijte řadu nástrojů Sofft Tools and Applicators (měkké nástroje a aplikátory) - houbičky.

Výhody těchto úžasných pastelů najdete především v tom, že:

  • eliminují čas přípravy,
  • nevyžadují žádná rozpouštědla, vodu nebo jiná média,
  • jsou mazatelné,
  • nepoškodí jemné papíry,
  • jsou kompatibilní s dalšími médii,
  • vytvářejí čistší a příjemnější pracovní prostředí.

A jak se používají? 

  1. Přejeďte 1-3krát (krouživým pohybem) po povrchu pánve Sofft Tool (měkkým nástrojem). Tip: Přejetím povrchu pánve vícekrát než je nutné vytvoří nadbytečný prach.
  2. Naneste barvu na papír nebo jiný podklad. Podle potřeby naneste znovu barvu na nástroj.
  3. Míchejte barvy, tak aby vznikly lehké přechody. Poznámka: Platí tradiční pravidla míchání barev, např. nepřemíchejte barvy, abyste se vyhnuli „bahnu“.
  4. Skvělým způsobem jak používat barvy PanPastel je užití je jako podkladu pro dalším malbu barvami PanPastel nebo smíšenými médii.
  5. Sofft Tools (měkké nástroje) čistěte mezi barvami otřením o suchou papírovou utěrku. Stejně tak, pokud je povrch pánve znečištěn jinou barvou, vyčistěte jej setřením měkké houby nebo papírovou utěrkou.
  6. Barvy PanPastel jsou plně mazatelné jakoukoli gumou, lze tak snadno provést opravy.